Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roermondse gevangenen shoppen voor de Voedselbank

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 16:42

Gedetineerden van de gevangenis in Roermond hebben eten ingezameld voor de Voedselbank.

De gevangenen hebben spullen ingeleverd die ze al een tijd op cel hadden staan of die ze speciaal voor de actie hebben gekocht bij de gevangeniswinkel. Het gaat om lang houdbare spullen zoals rijst.

Verdiende geld
Gedetineerden werken minstens twintig uur per week en verdienen hiermee 0,76 euro per uur. Met het verdiende geld kunnen ze bijvoorbeeld een televisie huren of in de gevangeniswinkel een telefoonkaart, sigaretten of eten kopen.

150 gevangenen
Ongeveer 150 gevangenen deden mee aan de inzamelingsactie. De ingezamelde spullen zijn bedoeld voor de Voedselbank Midden-Limburg. De spullen worden woensdag naar de voedselbank gebracht door medewerkers van de Roermondse gevangenis.

Lees ook: Bisschop laat iedereen zingen tijdens Voedselbankactie

Recordopbrengst
Vorige week donderdag eindigde ook de grote jaarlijkse inzamelingsactie van L1 voor de Limburgse voedselbanken. Die actie leverde een recordaantal van 346.971 producten op. De totale waarde van die opbrengst komt neer op 636.331,45 euro.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen