Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse dj zweept zittend publiek in Zandvoort op

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 11:22

DJ Admin uit Roermond is vrijdag in Zandvoort om het publiek tijdens de Dutch Grand Prix te vermaken. "We moeten het publiek opzwepen, met inachtneming van de coronaregels. Dat betekent dat ze niet mogen dansen."

En dat is best een bijzondere opgave voor een dj die gewend is om voor een dansende menigte op te treden.

Blijven zitten
Maar Rick Jansen, de gewone naam van de deejay, is zich er terdege bewust van dat er naar de Grand Prix gekeken zal worden. "Het is natuurlijk ook een beetje een voorbeeldevenement. We hebben de opdracht gekregen daar rekening mee te houden", vertelt hij op L1 Radio.

"We moeten ervoor zorgen dat de bezoekers een hele leuke dag hebben, maar dat ze wel blijven zitten. We hebben een heel entertainmentteam bij ons, ook met mensen in de vakken, die ervoor gaan proberen te zorgen dat de mensen blijven zitten", legt Jansen uit. "Maar het is niet zo dat als iemand een keertje opstaat, hij meteen van het circuit wordt afgegooid."

Dagvullend programma
De dj is vrijdagochtend al om 7:00 uur begonnen met optreden om de eerste bezoekers vast in de stemming te brengen voor de vrije trainingen die op het programma staan. Vrijdag is het familiedag, dus er zijn ook veel kleine kinderen bij.

"We hebben van 7:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds een entertainmentprogramma. De eerste anderhalf uur ging op de automatische piloot, omdat de mensen dan allemaal binnenkomen. En vanaf 8:30 uur hebben we dan een vol programma." De meeste bezoekers zijn inmiddels gearriveerd en hebben hun plaatsen ingenomen.

Bijzondere ervaring
Voor Jansen begon het Dutch Grand Prix eigenlijk donderdag al. De dj's mochten, net als de coureurs, het circuit verkennen. De Roermondenaar maakte daarbij gebruik van een fiets, omdat hij slechts beperkte tijd had. Tijdens zijn rondje stuitte hij per toeval op Lewis Hamilton.

Lees ook: Coureurs arriveren voor wandeling over circuit Zandvoort

"Ik had zo'n typische Nederlandse fiets met zo'n mandje erop, met één versnelling, en op een gegeven moment werd ik ingehaald door iemand op een step." Het bleek de coureur van Mercedes met zijn manager. "En die zegt: 'what are you doing?' Dus ik zeg: 'ik ben op die fiets me helemaal de pleuris aan het trappen'. En zo heb je al snel een gesprekje", vertelt Jansen. Om het moment te vereeuwigen, heeft hij er wel even een foto van gemaakt.

70.000 bezoekers
Dagelijks komen er zo'n 70.000 bezoekers per dag naar Zandvoort voor het race-evenement. Vrijdag zijn de vrije trainingen, zaterdag is de kwalificatie en zondag de race. De race is zondag vanaf 13:45 uur te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Bekijk de voorbeschouwing op de Dutch GP in L1's autosportprogramma Pitlane:

L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen