Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse brouwer buigt het hoofd voor Lidl

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 22:49

De Roermondse bierbrouwerij Kordaat heeft het onderspit gedolven in de strijd tegen supermarktketen Lidl, die onder dezelfde naam twee jaar geleden een hip biertje op de markt bracht.

Brouwer Milan Dams heeft verschillende keren geprobeerd het gesprek aan te gaan met de winkelketen, maar die ging daar niet op in. Omdat Dams weinig vertrouwen heeft in een lange en dure juridische procedure, kiest hij een andere naam.

Veldheer
De Roermondse brouwer, die sinds 2016 bestaat, gaat verder onder de naam Brouwerij Casimir. Naamgever is Ernst Casimir van Nassau-Dietz, een veldheer uit de Tachtigjarige Oorlog die in 1632 in Roermond om het leven kwam. De Roermondse kazerne was ook naar hem genoemd.

Lees ook: Nieuw pils Kordaat valt slecht in Roermond

Veteranen
Oud-militair Dams begon de brouwerij niet alleen omdat hij biertjes wilde maken, maar ook om andere veteranen een plek te geven waar ze zich op hun gemak voelen. Dat blijft ook onder de nieuwe naam het geval.

Casimir heeft op dit moment zes biertjes in het assortiment, waaronder een stout, een gerstewijn en het speciaal voor carnaval gebrouwen Diederik.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen