Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse brandweer redt glazenwasser

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 13:30

Een glazenwasser is in Roermond door de brandweer gered, nadat hij een uur lang hulpeloos in zijn bakje aan een gevel hing.

De man was even na 12:00 uur klaar met het zemen en afsoppen van de ramen van het flatgebouw op het Kazernevoorterrein, toen de lift waarin hij zat plotseling bleef hangen.

Escape
Een collega nam poolshoogte bij de takel bovenop het gebouw, maar ook die gaf geen sjoege. De glazenwasser duwde daarom op de 'escape' knop, waardoor het bakje vanzelf langzaam naar de grond zou moeten zakken.

Hoogwerker
Helaas voor de glazenwasser gebeurde dat niet. Een meter of vijf boven de grond bleef het bakje definitief hangen, reden om de brandweer te bellen. Die bevrijdde de glazenwasser met een hoogwerker uit zijn lift. Een liftmonteur zal zich buigen over het glazenwassersbakje.

Foto: Fer Traugott

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verstrikte zwaan Roermond spoorloos
Roermond Kat
Kat in Roermond overleden ondanks reddingspoging
Hennepplantage aangetroffen na brand in Roermond
Weer autobrand in Roermondse wijk Maasniel
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen