Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2015 - 6:45

Het bedrijf Global Internet Services (GIS) in Roermond speelt een belangrijke rol in het onderzoek van de Duitse justitie naar verboden handel in erectiepillen, afslankpillen en pillen tegen haaruitval.

Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse kranten.

Roermondenaren
Van dit bedrijf zijn de 48-jarige Remo van R. en Roger K. (47) beiden uit Roermond directeur. De FIOD heeft hen dinsdag op verzoek van de Duitse justitie opgepakt. Zij worden binnenkort uitgeleverd aan Duitsland.

Tien miljoen
De Duitse autoriteiten denken dat de Roermondenaren in dat land voor tien miljoen euro aan nepmedicijnen hebben verhandeld. Dat zou zijn gebeurd via een internationale bende waaraan de twee GIS-directeuren leiding hebben gegeven. De Duitse justitie volgt hun de gangen al vanaf 2012. Daarbij zijn ook reizen naar Azië aan het licht gekomen. Vanuit dat continent worden jaarlijks voor miljoenen euro’s aan neppillen uitgevoerd.

Meer verdachten
De FIOD pakte nog drie verdachten, onder wie Harold van K. (44), uit Roermond op. Duitsland heeft niet om zijn uitlevering gevraagd. Hij zit in voorlopige hechtenis voor het bezit van een wapen en drugs. Van K’s vriendin en een man uit Maasniel, van wie de woning dinsdag ook werd doorzocht, zijn ook aangehouden. Zij zijn inmiddels op vrije voeten.

Lees ook:
- Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
- Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen
- FIOD doet invallen in Roermond

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen