Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermonds gezin gestrand op Kaapverdië door zandstorm

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 14:11

Een Roermonds gezin zit samen met honderden andere reizigers vast in Kaapverdië. Koos Hermans, zijn vrouw en zoon kunnen het land niet uit als gevolg van een grote zandstorm.

Dat laat Hermans weten vanaf het eiland Boa Vista.

Zandstorm
Al sinds eerste kerstdag is landen op het vliegveld in Boa Vista onmogelijk als gevolg van de zandstorm. Daardoor worden nieuwe vluchten geannuleerd, maar kunnen ook de op het eiland bivakkerende toeristen niet weg. Onder de gestrande reizigers zitten ook Koos Hermans en zijn gezin die net twee weken op vakantie waren in Kaapverdië.

Werken
De Roermondenaar baalt enorm. Zelf heeft hij weliswaar nog vakantie tot begin januari, maar zijn vrouw zou met haar cafetaria woensdag eigenlijk weer opengaan. "Mijn vrouw heeft het personeel af moeten bellen. En mijn zoon is kok. Hij zou morgen ook moeten werken, maar zijn baas heeft inmiddels ook al extra hulp in moeten huren."

Veilig landen
Oorzaak van de vertraging is dus een grote zandstorm die al dagenlang voor overlast zorgt. Een woordvoerder van Tui Nederland laat weten dat nog onduidelijk is wanneer er weer geland kan worden op het vliegveld. "Vandaag (dinsdag red.) in ieder geval nog niet en dat is heel vervelend. We kijken inmiddels ook naar andere oplossingen, met kleinere vliegtuigen. Maar we moeten wel op een veilige manier kunnen landen."

Vertrekken
En ook voor Hermans blijft het dus gissen. "We worden goed verzorgd door TUI en hebben van ze gehoord dat we onze hotelkamer nog een dag langer mogen benutten. Dat houdt in dat we voorlopig dus nog niet kunnen vertrekken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs gezin nog steeds vast in Kaapverdië
Limburgers eindelijk weg uit Kaapverdië: verjaardag thuis
Dronken man uit Roermond bijt steward in oor
Britse strijdkrachten vertrekken van basis bij Roermond
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen