Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:02

Twee mannen uit Roermond hebben illegaal voor tien miljoen euro aan erectiepillen, afslankmiddelen en tabletten tegen haaruitval verhandeld op de Duitse markt.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Aken woensdag laten weten naar aanleiding van de arrestatie dinsdag van de twee in hun luxe bungalows in Roermond.

Honderduizenden pillen
Op verzoek van de Duitse autoriteiten zou de FIOD honderdduizenden pillen en dure auto’s in beslag hebben genomen. De politie liet ook een busje van een seksclub in Maaseik afslepen.

Bende
De mannen (47 en 48 jaar) wordt verweten leiding te hebben gegeven aan een bende van dertien mensen uit Nederland, Duitsland en Oost-Europa. Zij zouden de pillen van buiten Europa hebben ingevoerd en ze met grote winsten hebben verkocht.

FIOD
Bij de invallen in de huizen in Roermond zette de FIOD een team van naar schatting tien mensen in. In het grensgebied doorzocht een leger van Duitse agenten en douanebeambten een aantal woningen. Daarbij werd niemand opgepakt.

Uitlevering
Justitie in Duitsland heeft om uitlevering van de Roermondenaren gevraagd. Zij zullen ook worden vervolgd voor belastingontduiking. Op de legale markt zouden de pillen de Duitse staatskas meer dan een miljoen euro hebben opgebracht. Justitie in Duitsland houdt er sterk rekening mee dat de illegale pillen ook in andere landen zijn verhandeld.

Lees ook: Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Celstraffen voor twee Limburgers in Duitse pillenzaak
Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen