Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:02

Twee mannen uit Roermond hebben illegaal voor tien miljoen euro aan erectiepillen, afslankmiddelen en tabletten tegen haaruitval verhandeld op de Duitse markt.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Aken woensdag laten weten naar aanleiding van de arrestatie dinsdag van de twee in hun luxe bungalows in Roermond.

Honderduizenden pillen
Op verzoek van de Duitse autoriteiten zou de FIOD honderdduizenden pillen en dure auto’s in beslag hebben genomen. De politie liet ook een busje van een seksclub in Maaseik afslepen.

Bende
De mannen (47 en 48 jaar) wordt verweten leiding te hebben gegeven aan een bende van dertien mensen uit Nederland, Duitsland en Oost-Europa. Zij zouden de pillen van buiten Europa hebben ingevoerd en ze met grote winsten hebben verkocht.

FIOD
Bij de invallen in de huizen in Roermond zette de FIOD een team van naar schatting tien mensen in. In het grensgebied doorzocht een leger van Duitse agenten en douanebeambten een aantal woningen. Daarbij werd niemand opgepakt.

Uitlevering
Justitie in Duitsland heeft om uitlevering van de Roermondenaren gevraagd. Zij zullen ook worden vervolgd voor belastingontduiking. Op de legale markt zouden de pillen de Duitse staatskas meer dan een miljoen euro hebben opgebracht. Justitie in Duitsland houdt er sterk rekening mee dat de illegale pillen ook in andere landen zijn verhandeld.

Lees ook: Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Celstraffen voor twee Limburgers in Duitse pillenzaak
Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen