Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 6:05

Justitie in Duitsland verdenkt twee inwoners van Roermond ervan in dat land op grote schaal illegaal medicijnen op de markt te hebben gebracht.

Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Aken bevestigd. Het zou gaan om grote hoeveelheden verboden pillen. Waarvoor ze worden gebruikt, werd niet bekendgemaakt.

Opgepakt
Op verzoek van Duitsland zijn de twee dinsdag opgepakt in hun woningen aan de Eglantierhof in de Roermondse wijk Hoogvonderen. Zij zitten in afwachting van hun overlevering in de cel.

Dure auto's
Bij hun huizen werden onder andere dure auto’s in beslag genomen. De politie liet ook een busje van een seksclub in Maaseik afslepen.

FIOD
De FIOD zette een team van naar schatting tien mensen in bij het onderzoek in en rond de bungalows. Die speurden en spitten ook in de tuinen.

Speurwerk
Het Functioneel Parket, waar de FIOD onder valt, wilde dinsdag geen toelichting geven. Er werd verwezen naar het OM in Aken. Dat verwacht op korte termijn de resultaten van het speurwerk van de Nederlandse collega’s.

Advocate Gitte Stevens van de twee verdachten kon dinsdagavond niets zeggen over de zaak. Haar cliënten zitten in beperkingen.

Lees ook: FIOD doet invallen in Roermond

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse verdachten vrij in grote drugszaak
Inval Schinveldse topcrimineel wegens Duitse drugsbende
Inval politie 16 sep 2020
Internationale actie tegen drugsbende: inval in Maastricht
Twaalf mensen langer vast na grote drugsactie
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen