Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2015 - 6:05

Remo van R. (48) en Roger K. (47) uit Roermond hebben naar schatting 15 miljoen euro aan illegaal verkregen geld doorgesluisd naar bankrekeningen in Hong Kong.

Dat zegt het Openbaar Ministerie in Aken. Volgens persofficier van justitie Jost Schützenberg heeft het duo dit geld verdiend met de verkoop van onder andere illegale potentie- en afslankpillen via het internet.

Criminelen
De twee waren directeur van Global Internet Services in hun woonplaats. Zij zouden vanaf 2007 leiding hebben gegegeven aan een criminele organisatie van zestien personen, onder wie veertien Nederlanders.

Opgepakt
Van R. en K. werden eind maart opgepakt in Roermond en uitgeleverd aan Duitsland. Daar hangt hen tien jaar cel boven het hoofd. De Duitse regering heeft contact gezocht met de autoriteiten in Hong Kong om beslag te kunnen leggen op hun bankrekeningen.

Belasting
De mannen zouden in Duitsland voor 2,2 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken met de verboden verkoop van de neppillen. Justitie in Duitsland heeft nog geen besluit genomen over de vervolging van de andere verdachten.

Lees ook:
- Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek
- Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
- Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermondse 'pillenproducenten' voor de rechter
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen