Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2015 - 6:05

Remo van R. (48) en Roger K. (47) uit Roermond hebben naar schatting 15 miljoen euro aan illegaal verkregen geld doorgesluisd naar bankrekeningen in Hong Kong.

Dat zegt het Openbaar Ministerie in Aken. Volgens persofficier van justitie Jost Schützenberg heeft het duo dit geld verdiend met de verkoop van onder andere illegale potentie- en afslankpillen via het internet.

Criminelen
De twee waren directeur van Global Internet Services in hun woonplaats. Zij zouden vanaf 2007 leiding hebben gegegeven aan een criminele organisatie van zestien personen, onder wie veertien Nederlanders.

Opgepakt
Van R. en K. werden eind maart opgepakt in Roermond en uitgeleverd aan Duitsland. Daar hangt hen tien jaar cel boven het hoofd. De Duitse regering heeft contact gezocht met de autoriteiten in Hong Kong om beslag te kunnen leggen op hun bankrekeningen.

Belasting
De mannen zouden in Duitsland voor 2,2 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken met de verboden verkoop van de neppillen. Justitie in Duitsland heeft nog geen besluit genomen over de vervolging van de andere verdachten.

Lees ook:
- Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek
- Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
- Roermondenaren verdacht van handel in illegale pillen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondse 'pillenproducenten' voor de rechter
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Roermonds webbedrijf spil in Duits neppil-onderzoek
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen