Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren in de ban van satirische lofzang

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 22:20

Op social media wordt sinds vrijdag druk een satirische muziekvideo over Roermond gedeeld: Remunj so Pretty. Een kritische lofzang op de bisschopsstad, op de melodie van Big City van Tol Hansse.

Maar de herkomst van het nummer was enige tijd onduidelijk. Een zoektocht leidde uiteindelijk naar de maker: Roermondenaar Hugo Westhof.

Satire
Onder het pseudoniem Henk Jan Bilman stipt hij wat 'verbeterpunten' aan voor de stad waar hij van houdt. Naar eigen zeggen is het nummer geen aanklacht. "Ik hou van satire en ik hou van Roermond. En ik denk dat het wel een keer nodig is, er mag wel eens over bepaalde dingen nagedacht worden."

Geen politieke achtergrond
De video is op Facebook al druk gedeeld door onder anderen veel aanhangers van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR). Maker Westhof zegt zelf geen politieke achtergrond te hebben, al erkent hij dat 'partijen zich wellicht in wat kritiekpunten herkennen'.

Vervolg
Het nummer staat overigens niet op zich. Als het goed is, wordt het 't eerste in een reeks. Diverse artiesten zijn door Westhof uitgenodigd om - op een bekende melodie vanwege de herkenbaarheid én eveneens onder pseudoniem van Henk Jan Bilman - een nummer over hun woonplaats te zingen. Het eerstvolgende nummer wordt als het goed is al over twee weken uitgebracht. Tipje van de sluier: het gaat over de grootste stad van Limburg. Wordt vervolgd dus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen