Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaren in de ban van satirische lofzang

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 22:20

Op social media wordt sinds vrijdag druk een satirische muziekvideo over Roermond gedeeld: Remunj so Pretty. Een kritische lofzang op de bisschopsstad, op de melodie van Big City van Tol Hansse.

Maar de herkomst van het nummer was enige tijd onduidelijk. Een zoektocht leidde uiteindelijk naar de maker: Roermondenaar Hugo Westhof.

Satire
Onder het pseudoniem Henk Jan Bilman stipt hij wat 'verbeterpunten' aan voor de stad waar hij van houdt. Naar eigen zeggen is het nummer geen aanklacht. "Ik hou van satire en ik hou van Roermond. En ik denk dat het wel een keer nodig is, er mag wel eens over bepaalde dingen nagedacht worden."

Geen politieke achtergrond
De video is op Facebook al druk gedeeld door onder anderen veel aanhangers van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR). Maker Westhof zegt zelf geen politieke achtergrond te hebben, al erkent hij dat 'partijen zich wellicht in wat kritiekpunten herkennen'.

Vervolg
Het nummer staat overigens niet op zich. Als het goed is, wordt het 't eerste in een reeks. Diverse artiesten zijn door Westhof uitgenodigd om - op een bekende melodie vanwege de herkenbaarheid én eveneens onder pseudoniem van Henk Jan Bilman - een nummer over hun woonplaats te zingen. Het eerstvolgende nummer wordt als het goed is al over twee weken uitgebracht. Tipje van de sluier: het gaat over de grootste stad van Limburg. Wordt vervolgd dus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen