Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar Selcuk Öztürk boos op Tof Thissen

Geplaatst opzaterdag 31 januari 2015 - 11:25

Selcuk Öztürk uit Roermond dreigt met juridische stappen tegen Eerste Kamerlid en toekomstig UWV-directeur Tof Thissen. Dat zegt hij in een interview met de Limburgse kranten.

Öztürk reageert hiermee op uitlatingen van Thissen in het L1-programma De Stemming.

Baantjes voor achterban
Thissen vertelde in het programma dat Öztürk als raadslid in Roermond baantjes voor zijn achterban probeerde te regelen. Thissen was daar op dat moment wethouder. Hij zou in die tijd 100 cv's van allochtonen uit Roermond hebben gekregen van Öztürk met de boodschap dat hij ze aan een baan moest helpen.

Öztürk doet dit af als onzin en vindt dat Thissen deze uitlatingen moet bewijzen. "Neemt hij het niet terug, onderneem ik juridische actie."

Uit PvdA-fractie gezet
Öztürk werd in november samen met Tunahan Kuzu uit de landelijke PvdA-fractie gezet. Sindsdien vormen de twee een eigen fractie in de Tweede Kamer en werken ze aan hun eigen politieke beweging.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Öztürk en Kuzu samen als groep in Kamer
Denk stapt naar rechter om naam en logo Denk
Partij van Kuzu en Öztürk moet op zoek naar nieuw logo
Tof Thissen stopt als Eerste Kamerlid
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen