Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar opgepakt voor voorbereiden plofkraken

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 15:14

De politie heeft vorige week drie verdachten in Roermond en Utrecht gearresteerd voor het voorbereiden van een plofkraak.

Dat meldt de politie maandag.

Voorbereidingen
Bij die aanhoudingen op 16 en 17 september zijn een 22-jarige Roermondenaar en twee mannen van 26 en 43 jaar uit Utrecht opgepakt. Ze worden verdacht van het treffen van voorbereidingen voor het plegen van plofkraken. De 26-jarige man zit nog vast, de andere twee zijn na verhoor vrijgelaten.

Goederen
Een speciaal team van de politie kwam in een onderzoek op diverse plaatsen en momenten goederen tegen die waarschijnlijk waren aangeschaft in de voorbereiding voor het plegen van plofkraken.

In Limburg zijn de afgelopen twee jaar acht plofkraken gepleegd. Geldautomaten van ABN Amro bleken in die gevallen opvallend vaak doelwit te zijn. Vaak veroorzaakt een plofkraak een enorme ravage waardoor de omgeving ontruimd moet worden.

Lees ook: ABN Amro vaak doelwit van plofkraken

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen