Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar opgepakt voor voorbereiden plofkraken

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 15:14

De politie heeft vorige week drie verdachten in Roermond en Utrecht gearresteerd voor het voorbereiden van een plofkraak.

Dat meldt de politie maandag.

Voorbereidingen
Bij die aanhoudingen op 16 en 17 september zijn een 22-jarige Roermondenaar en twee mannen van 26 en 43 jaar uit Utrecht opgepakt. Ze worden verdacht van het treffen van voorbereidingen voor het plegen van plofkraken. De 26-jarige man zit nog vast, de andere twee zijn na verhoor vrijgelaten.

Goederen
Een speciaal team van de politie kwam in een onderzoek op diverse plaatsen en momenten goederen tegen die waarschijnlijk waren aangeschaft in de voorbereiding voor het plegen van plofkraken.

In Limburg zijn de afgelopen twee jaar acht plofkraken gepleegd. Geldautomaten van ABN Amro bleken in die gevallen opvallend vaak doelwit te zijn. Vaak veroorzaakt een plofkraak een enorme ravage waardoor de omgeving ontruimd moet worden.

Lees ook: ABN Amro vaak doelwit van plofkraken

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen