Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar langer vast voor drugslab met Limburgse doden

Geplaatst opmaandag 29 september 2014 - 17:34

De 36-jarige man uit Roermond die vorige week werd aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab in Uden zit nog ten minste twee weken vast.

In dat lab werden eind april twee Limburgse doden aangetroffen. Het ging daarbij om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen die vermoedelijk stierven omdat ze giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd. Er stonden vaten met honderden liters chemicaliën.

Nooit eerder veroordeeld
De verdachte uit Roermond wordt beschuldigd van productie van synthetische drugs maar niet van betrokkenheid bij de dood van de mannen. De rechtbank en het Openbaar Ministerie hebben dat maandag laten weten.

Advocaat Guus Lina van de verdachte vertelde maandag dat de man elke betrokkenheid bij het drugslab ontkent. De raadsman legde uit dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit suggesties en anonieme beschuldigingen. De verdachte kende de slachtoffers uit Roermond en Heythuysen weliswaar, maar er waren geen contacten. De verdachte is nooit eerder veroordeeld voor drugsmisdrijven, zegt zijn advocaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab
OM eist 3 jaar tegen Roermondenaar voor drugslab Uden
Man uit Roermond niet vervolgd voor doden in xtc-lab Uden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen