Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar langer vast voor drugslab met Limburgse doden

Geplaatst opmaandag 29 september 2014 - 17:34

De 36-jarige man uit Roermond die vorige week werd aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab in Uden zit nog ten minste twee weken vast.

In dat lab werden eind april twee Limburgse doden aangetroffen. Het ging daarbij om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen die vermoedelijk stierven omdat ze giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd. Er stonden vaten met honderden liters chemicaliën.

Nooit eerder veroordeeld
De verdachte uit Roermond wordt beschuldigd van productie van synthetische drugs maar niet van betrokkenheid bij de dood van de mannen. De rechtbank en het Openbaar Ministerie hebben dat maandag laten weten.

Advocaat Guus Lina van de verdachte vertelde maandag dat de man elke betrokkenheid bij het drugslab ontkent. De raadsman legde uit dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit suggesties en anonieme beschuldigingen. De verdachte kende de slachtoffers uit Roermond en Heythuysen weliswaar, maar er waren geen contacten. De verdachte is nooit eerder veroordeeld voor drugsmisdrijven, zegt zijn advocaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab
OM eist 3 jaar tegen Roermondenaar voor drugslab Uden
Man uit Roermond niet vervolgd voor doden in xtc-lab Uden
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen