Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar (22) veroordeeld voor drugslab Hasselt

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 16:25

Een man uit Roermond is veroordeeld tot 45 maanden cel vanwege betrokkenheid bij een drugslab in Hasselt. Daarnaast werden nog drie Nederlanders en twee Chinezen veroordeeld tot 45 tot 50 maanden cel.

De mannen werden in maart opgepakt na een bezoek van de deurwaarder en politie. Het zestal had een uitgebreid lab opgezet voor het maken van synthetische drugs.

Professioneel
Het drugslab werd aangetroffen in een loods in het Belgische Hasselt. Een deurwaarder en de politie kwamen langs vanwege ontbinding van een huurcontract. Het drugslab, met een geschatte waarde van 1 tot 2 ton, was deels nog in opbouw. Volgens een deskundige kon met de grondstoffen 211 kilogram amfetamine worden gemaakt.

De aanwezige apparatuur was volgens het Openbaar Ministerie van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De mannen opereerden vanuit Nederland en huurden daar ook auto's onder valse identiteit.

Milieuschade
De 22-jarige man uit Roermond werd verdacht van het maken en bezit van amfetamine en BMK, een grondstof voor synthetische drugs. Ook zijn kompanen werden hiervan verdacht, en de rechtbank in Hasselt deelde straffen uit van 45 tot 50 maanden cel. Bij het vonnis werd rekening gehouden met mogelijke milieuschade door het dumpen van chemisch afval.

'Undercover'
Het zestal gebruikte telefoons waarmee ze berichten versleuteld konden versturen. De hele situatie doet denken aan de Netflix-serie Undercover, waarin een aantal Nederlandse mannen met twee Chinezen drugs produceren. Ook zij gebruikten telefoons met versleutelde berichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen