Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar (22) veroordeeld voor drugslab Hasselt

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 16:25

Een man uit Roermond is veroordeeld tot 45 maanden cel vanwege betrokkenheid bij een drugslab in Hasselt. Daarnaast werden nog drie Nederlanders en twee Chinezen veroordeeld tot 45 tot 50 maanden cel.

De mannen werden in maart opgepakt na een bezoek van de deurwaarder en politie. Het zestal had een uitgebreid lab opgezet voor het maken van synthetische drugs.

Professioneel
Het drugslab werd aangetroffen in een loods in het Belgische Hasselt. Een deurwaarder en de politie kwamen langs vanwege ontbinding van een huurcontract. Het drugslab, met een geschatte waarde van 1 tot 2 ton, was deels nog in opbouw. Volgens een deskundige kon met de grondstoffen 211 kilogram amfetamine worden gemaakt.

De aanwezige apparatuur was volgens het Openbaar Ministerie van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De mannen opereerden vanuit Nederland en huurden daar ook auto's onder valse identiteit.

Milieuschade
De 22-jarige man uit Roermond werd verdacht van het maken en bezit van amfetamine en BMK, een grondstof voor synthetische drugs. Ook zijn kompanen werden hiervan verdacht, en de rechtbank in Hasselt deelde straffen uit van 45 tot 50 maanden cel. Bij het vonnis werd rekening gehouden met mogelijke milieuschade door het dumpen van chemisch afval.

'Undercover'
Het zestal gebruikte telefoons waarmee ze berichten versleuteld konden versturen. De hele situatie doet denken aan de Netflix-serie Undercover, waarin een aantal Nederlandse mannen met twee Chinezen drugs produceren. Ook zij gebruikten telefoons met versleutelde berichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen