Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondenaar (22) veroordeeld voor drugslab Hasselt

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 16:25

Een man uit Roermond is veroordeeld tot 45 maanden cel vanwege betrokkenheid bij een drugslab in Hasselt. Daarnaast werden nog drie Nederlanders en twee Chinezen veroordeeld tot 45 tot 50 maanden cel.

De mannen werden in maart opgepakt na een bezoek van de deurwaarder en politie. Het zestal had een uitgebreid lab opgezet voor het maken van synthetische drugs.

Professioneel
Het drugslab werd aangetroffen in een loods in het Belgische Hasselt. Een deurwaarder en de politie kwamen langs vanwege ontbinding van een huurcontract. Het drugslab, met een geschatte waarde van 1 tot 2 ton, was deels nog in opbouw. Volgens een deskundige kon met de grondstoffen 211 kilogram amfetamine worden gemaakt.

De aanwezige apparatuur was volgens het Openbaar Ministerie van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De mannen opereerden vanuit Nederland en huurden daar ook auto's onder valse identiteit.

Milieuschade
De 22-jarige man uit Roermond werd verdacht van het maken en bezit van amfetamine en BMK, een grondstof voor synthetische drugs. Ook zijn kompanen werden hiervan verdacht, en de rechtbank in Hasselt deelde straffen uit van 45 tot 50 maanden cel. Bij het vonnis werd rekening gehouden met mogelijke milieuschade door het dumpen van chemisch afval.

'Undercover'
Het zestal gebruikte telefoons waarmee ze berichten versleuteld konden versturen. De hele situatie doet denken aan de Netflix-serie Undercover, waarin een aantal Nederlandse mannen met twee Chinezen drugs produceren. Ook zij gebruikten telefoons met versleutelde berichten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen