Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zwemt voor borstkankerpatiënten

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 6:00

Een vrouwvriendelijke mammografie om borstkanker op te sporen, daarvoor zwemmen zaterdag meer dan 500 deelnemers van de Roermond City Swim.

"Het zou super zijn als dat lukt", zo reageert Simone Menten, die zelf strijdt tegen borstkanker. De traditionele apparatuur voor een borstscan is 'duidelijk niet door een vrouw ontworpen', zegt Frank Raat. Hij zet zich in voor verbetering van de scan.

Vierkante vorm
"De vorm van het apparaat is vierkant, dat correspondeert niet met de vorm van een borst." Om die reden nam Raat het initiatief om met de Vrienden van Laurentius een vrouwvriendelijke mammografie te introduceren in Roermond. De vormen van die apparatuur zijn aangepast, waardoor de scan minder pijnlijk is.

Vervelend
"Alles waarbij je je moet uitkleden, vind ik al vervelend", zo vertelt Simone Menten. "Je voelt je ongemakkelijk, en het is pijnlijk. Ze doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen, maar het is geen prettig onderzoek. Het zou heel erg fijn zijn als het lukt."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen