Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zwemt voor borstkankerpatiënten

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 6:00

Een vrouwvriendelijke mammografie om borstkanker op te sporen, daarvoor zwemmen zaterdag meer dan 500 deelnemers van de Roermond City Swim.

"Het zou super zijn als dat lukt", zo reageert Simone Menten, die zelf strijdt tegen borstkanker. De traditionele apparatuur voor een borstscan is 'duidelijk niet door een vrouw ontworpen', zegt Frank Raat. Hij zet zich in voor verbetering van de scan.

Vierkante vorm
"De vorm van het apparaat is vierkant, dat correspondeert niet met de vorm van een borst." Om die reden nam Raat het initiatief om met de Vrienden van Laurentius een vrouwvriendelijke mammografie te introduceren in Roermond. De vormen van die apparatuur zijn aangepast, waardoor de scan minder pijnlijk is.

Vervelend
"Alles waarbij je je moet uitkleden, vind ik al vervelend", zo vertelt Simone Menten. "Je voelt je ongemakkelijk, en het is pijnlijk. Ze doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen, maar het is geen prettig onderzoek. Het zou heel erg fijn zijn als het lukt."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen