Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zwemt met Van der Weijden tegen kinderkanker

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 20:15

De City Swim in Roermond besteedt een deel van de opbrengst aan hulp voor kinderen met uitgezaaide kanker. Dat maakte Maarten van der Weijden woensdagavond bekend.

De Elfstedenzwemmer heeft zich met zijn stichting verbonden aan de Roermondse City Swim.

'Fantastisch'
"Het geld gaat naar de optimale behandeling van kinderen met uitgezaaide kanker", zo vertelt Van der Weijden, die naar eigen zeggen nog wat last heeft van schuurplekken na zijn Friese monstertocht van vorige week. "Een heel belangrijk project, dat geselecteerd is door ouders van kinderen met kanker. Die vereniging vindt dat project super belangrijk. Daarom ben ik blij dat Roermond dit project ook gekozen heeft. Ik vind het fantastisch."

Van der Weijden leed zelf aan kanker, maar herstelde van de ziekte. Sindsdien zet hij zich met zijn stichting in voor onderzoek naar kanker.

Ook borstonderzoek
Het nieuwe goede doel van de City Swim werd woensdagavond bekend gemaakt in Hotel Dux in Roermond, waar ook vertegenwoordigers waren van het Laurentius-ziekenhuis. Eerder was al bekend dat de City Swim ook geld gaat inzamelen voor een vrouwvriendelijke mammografie, een veel minder pijnlijk borstonderzoek.

Meer inschrijvingen verwacht
De derde editie van de
Roermondse City Swim vindt dit jaar plaats op 31 augustus. De organisatie verwacht aanzienlijk meer deelnemers, vooral door een drastische verlaging van de inschrijfgelden. Daarmee hoopt de City Swim vooral meer families aan te trekken.

Grensoverschrijdend
Het groeiend aantal deelnemers komt ook door een intensieve samenwerking met de Oosterburen. De
Neusser Schwimmverein doet mee aan het evenement. Voorzitter Siegfried Willecke liet woensdagavond al doorschemeren dat hij een grote interesse verwacht van zijn leden in de zwemtocht door Roer en Maas. Om die ambitie te onderstrepen, trainden woensdagavond ruim 50 zwemmers in de Roer, ter hoogte van de Roerkade. Die clinic krijgt de komende maanden een vervolg op een aantal Roermondse scholen, om ook de jeugd warm te maken voor het zwemevenement.

De City Swim wordt op 31 augustus opnieuw uitgezonden bij L1 TV. Uit de registratie van de City Swim in 2018 bleef vooral de indrukwekkende prestatie hangen van Judith Weekers. De moeder uit Meijel heeft een hersentumor, maar voltooide desondanks haar zwemtocht van twee kilometer om meer geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen