Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zwemt met Van der Weijden tegen kinderkanker

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 20:15

De City Swim in Roermond besteedt een deel van de opbrengst aan hulp voor kinderen met uitgezaaide kanker. Dat maakte Maarten van der Weijden woensdagavond bekend.

De Elfstedenzwemmer heeft zich met zijn stichting verbonden aan de Roermondse City Swim.

'Fantastisch'
"Het geld gaat naar de optimale behandeling van kinderen met uitgezaaide kanker", zo vertelt Van der Weijden, die naar eigen zeggen nog wat last heeft van schuurplekken na zijn Friese monstertocht van vorige week. "Een heel belangrijk project, dat geselecteerd is door ouders van kinderen met kanker. Die vereniging vindt dat project super belangrijk. Daarom ben ik blij dat Roermond dit project ook gekozen heeft. Ik vind het fantastisch."

Van der Weijden leed zelf aan kanker, maar herstelde van de ziekte. Sindsdien zet hij zich met zijn stichting in voor onderzoek naar kanker.

Ook borstonderzoek
Het nieuwe goede doel van de City Swim werd woensdagavond bekend gemaakt in Hotel Dux in Roermond, waar ook vertegenwoordigers waren van het Laurentius-ziekenhuis. Eerder was al bekend dat de City Swim ook geld gaat inzamelen voor een vrouwvriendelijke mammografie, een veel minder pijnlijk borstonderzoek.

Meer inschrijvingen verwacht
De derde editie van de
Roermondse City Swim vindt dit jaar plaats op 31 augustus. De organisatie verwacht aanzienlijk meer deelnemers, vooral door een drastische verlaging van de inschrijfgelden. Daarmee hoopt de City Swim vooral meer families aan te trekken.

Grensoverschrijdend
Het groeiend aantal deelnemers komt ook door een intensieve samenwerking met de Oosterburen. De
Neusser Schwimmverein doet mee aan het evenement. Voorzitter Siegfried Willecke liet woensdagavond al doorschemeren dat hij een grote interesse verwacht van zijn leden in de zwemtocht door Roer en Maas. Om die ambitie te onderstrepen, trainden woensdagavond ruim 50 zwemmers in de Roer, ter hoogte van de Roerkade. Die clinic krijgt de komende maanden een vervolg op een aantal Roermondse scholen, om ook de jeugd warm te maken voor het zwemevenement.

De City Swim wordt op 31 augustus opnieuw uitgezonden bij L1 TV. Uit de registratie van de City Swim in 2018 bleef vooral de indrukwekkende prestatie hangen van Judith Weekers. De moeder uit Meijel heeft een hersentumor, maar voltooide desondanks haar zwemtocht van twee kilometer om meer geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen