Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zet twee extra pleinen in tijdens The Passion

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 20:53

Roermond gaat naast het Munsterplein nog twee pleinen openstellen voor het publiek dat afkomt op het tv-evenement The Passion.

Het muzikale paasspektakel is op 9 april ook te volgen op de Markt en het Stationsplein.

Markt en Stationsplein
Op het Munsterplein vindt het grootste deel van de show plaats, maar ook de Markt krijgt een plekje in een van de meest bekeken tv-uitzendingen van het jaar. Er wordt een klein deel van de uitzending op het plein bij het Stadhuis opgenomen. De welbekende processie van zo'n duizend mensen die met een wit verlicht kruis naar het podium lopen, trekt ook langs deze locatie. De precieze route van de tocht met het witte kruis wil de organisatie vanwege veiligheidsredenen nog niet vrijgegeven.

Toeschouwers op de Markt en het Stationsplein kunnen de uitzending volgen via een scherm.

Lees ook: Munsterplein in centrum Roermond nu beter begaanbaar

20.000 toeschouwers
Op het Munsterplein, waar het podium staat, is plaats voor ongeveer 9000 toeschouwers. De Markt kan 6000 toeschouwers herbergen en op het Stationsplein is er plek voor zo'n 4800 mensen. Als alle pleinen worden afgesloten omdat ze vol zijn, zijn er op dat moment in totaal zo'n 20.000 toeschouwers aan het kijken naar de moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus.

Lees ook: The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Overlast
Een aantal bewoners van de binnenstad is door de gemeente geïnformeerd over het inzetten van de Markt en het Stationsplein als extra pleinen. In de hele stad zijn er maatregelen nodig tijdens het op- en afbouwen van het evenement en gedurende de uitzending. "Denk daarbij aan verkeersafsluitingen en tijdelijke parkeerverboden", schrijft de gemeente. De precieze maatregelen zijn nog niet bekend en volgen later.

De opbouwwerkzaamheden voor het evenement beginnen op 1 april en naar verwachting is het laatste restje van The Passion ten laatste 11 april uit de stad verdwenen.

Lees ook: Dit is de cast van The Passion in Roermond

Figuranten
De organisatie zoekt nog steeds figuranten die meedoen in de processie en tijdens het opnemen van scènes voor het verhaal. Vorige week werd de cast bekendgemaakt. Zanger Tim Akkerman kruipt in de huid van Jezus en zangeres Trijntje Oosterhuis vertolkt de rol van Maria.

Lees ook: Processie The Passion nog steeds niet vol

> Lees meer over The Passion in Roermond

The Passion Cast
Foto: Stijn Ghijsen
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen