Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond zet mes in woningbouwplannen

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 6:36

Roermond zet het mes in woningbouwplannen om meer armslag te krijgen.

Volgens de uit 2013 daterende structuurvisie voor heel Midden-Limburg moeten de zeven gemeenten in deze regio de komende tien jaar in totaal vier- tot vijfduizend woningen schrappen om in de pas te lopen met het aantal huishoudens. Deze maatregel is ingesteld vanwege de bevolkingskrimp.

Roermond
Andere gemeenten zijn daar al druk mee bezig, Roermond hoefde dat juist niet. Deze gemeente is een van de weinige in Midden-Limburg waar het aantal huishoudens nog tot 2040 groeit. Toch wil Roermond nu ook het mes zetten in bouwplannen. "We willen vooral ruimte creëren voor nieuwe initiatieven en nieuwe ontwikkelingen", legt wethouder Angely Waajen uit.

Bouwplannen
Uit een recente actualisatie van de bouwplannen blijkt dat de gemeente momenteel al iets te hoog zit qua woningvoorraad, terwijl er ook nog aardig wat nieuwe aanvragen liggen.

Om te bepalen door welke bouwplannen een streep moet, gaat Roermond de hele voorraad nog eens tegen het licht houden. De voortgang van projecten is daarbij doorslaggevend. Bouwprojecten waar al jaren geen schot in zit, sneuvelen als eerste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Keyport zet directeur Tilman Schreurs op non-actief
Tijdelijke oplossing voor jeugdhulp Midden-Limburg
Jongeren Midden-Limburg aan de slag dankzij beurs
Proces over 'extreme' verlaging pgb-tarief Midden-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen