Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond wil wildwaterkanobaan werkelijkheid maken

Geplaatst opdinsdag 22 augustus 2017 - 10:19

Een wildwaterkanobaan in Roermond, dat is wat de Roermondse watersportvereniging Nautilus werkelijkheid wil maken.

De vereniging hoopt daarmee het kanoën aantrekkelijker te maken voor jongeren.

Vier locaties
Komende maand gaat, door middel van een haalbaarheidsstudie, onderzocht worden op welke plek de wildwaterkanobaan zou kunnen komen. De Limburger schrijft dat er bij de vereniging vier locaties in de race zijn. Het gaat om het deel van de Hambeek bij de Maastrichterweg, de Roermondse Stadsheide en bij de sluis van Rijkswaterstaat bij de Maas. De vierde locatie ligt buiten Roermond, namelijk het gebied rond de sluis bij Linne.

Subsidie
Ook de provincie en de gemeente Roermond zien een kanobaan wel zitten. Samen dragen zij 15.000 euro aan subsidie bij voor de haalbaarheidsstudie. Samen zijn zij namelijk al langere tijd aan het kijken of de Maasplassen in Midden-Limburg aantrekkelijker gemaakt kunnen worden voor waterrecreatie.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groeiende belangstelling voor Euregio-regatta
Identiteit dode man Roermond nog niet duidelijk
Watersportvereniging Hertha moet thuishaven verlaten
Watersporters Herten willen ontruiming haven voorkomen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen