Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond wil af van rommelige reclame in binnenstad

Geplaatst opdinsdag 27 september 2016 - 6:42

Roermond wil af van de lelijke en rommelige reclame in de binnenstad. Het beleid gaat op de schop. Te beginnen met een proef in de Hamstraat.

De gemeente wil af van het huidige rommelige straatbeeld, maar daarvoor wil ze wel eerst draagvlak creëren. Vandaar dat er liefst twee enquêtes hebben plaatsgevonden.

Enquête
In de eerste werden de algemene gevoelens rond de diverse vormen van reclame in de binnenstad gepeild. Uit de gegevens die dat opleverde destilleerde de gemeente drie opties voor nieuw beleid, die opnieuw werden voorgelegd aan burgers en ondernemers in een tweede enquête.

De drie scenario's:

  1. huidige reclame-uitingen verbieden en in plaats daarvan kiezen voor fraai vormgegeven objecten waarop winkeliers reclame kunnen maken
  2. huidige beleid voortzetten maar wel stringent handhaven
  3. helemaal geen uitstallingen en reclame meer

Grote verschillen
Het merendeel van de ondernemers wil alles het liefste houden zoals het is. Dik zeventig procent van de winkeliers kiest voor scenario 2. De burger daarentegen gaat in meerderheid voor fraai vormgegeven, eenduidige reclame (46,9 procent) of het schrappen van alle reclamevormen (35,7 procent).

Wel verandering
Omdat er geen écht eenduidig beeld naar voren komt en het college wèl verandering wil, kiezen B en W vooralsnog voor optie 1. Dat wil zeggen alleen nog fraai vormgegeven reclame-uitingen die per winkelstraat in een beeldplan worden vastgelegd. Variatie per straat is mogelijk.

Om het roer niet al te drastisch om te gooien, wil de gemeente starten met proef in de Hamstraat.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winkelcentrum Roermond wellicht compacter
Winkeliers over leegstand: Limburg steekt kop in zand
Black Friday: Drukte bij Limburgse winkels
College Roermond wil niet wachten met Decathlon
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen