Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond vreest komst 'Venlose' Duitsers op feestdag

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2020 - 15:33

De oproep van Venlo aan Duitse kooptoeristen om komend weekend de stad vooral niet te vereren met een bezoek, is slecht gevallen bij de gemeente Roermond.

Burgemeester Rianne Donders heeft haar teleurstelling geuit in een brief richting haar Venlose ambtsgenoot Antoin Scholten. "De Venlose oproep heeft ons inderdaad verrast", zegt een woordvoerder namens Donders.

Dag van de Duitse eenheid
Scholten deed de oproep als burgemeester van Venlo om te voorkomen dat Duitsers op 3 oktober in groten getale naar zijn stad komen. Op 3 oktober vieren Duitsers de Dag van de Duitse eenheid.

Lees ook: Venlo roept Duitsers op niet te komen vanwege coronavirus

Vrees voor waterbedeffect
Roermond vreest dat de boodschap van Scholten een 'waterbedeffect' heeft. "Dat de Duitsers die aanvankelijk naar Venlo wilden gaan hierdoor besluiten dat ze naar Roermond komen", legt de woordvoerder dat effect uit. Vanuit de Christoffelstad had men, vanwege de coronapandemie, liever gezien dat er een gezamenlijke boodschap vanuit de Veiligheidsregio Limburg-Noord uit was gegaan in de richting van de Duitse kooptoerist.

Acht interviews voor Duitse tv
Een woordvoerder laat namens Scholten weten dat de Venlose burgemeester donderdag overspoeld is door Duitse media. "Hij heeft vandaag acht interviews voor de Duitse televisie gegeven waarin hij ook uitdrukkelijk Roermond heeft genoemd als locatie om niet naartoe te gaan." Verder geeft hij aan dat de brief van Donders meegenomen wordt in een evaluatie op een later moment. "Voor nu telt het resultaat en dat is dat vandaag via Duitse mediakanalen is gemeld om niet naar de regio te komen."

Extra handhaving op drukke plekken
Desalniettemin heeft Roermond voorzorgsmaatregelen genomen. "Extra handhaving op drukke plekken in de stad. Maar ook ontmoedigingsbeleid om de grens vanuit Duitsland over te steken." Daarmee bedoelt de woordvoerder dat de mogelijkheid bestaat om aan de grens bij Roermond doelbewust een file te laten ontstaan, in de hoop dat de Duitse kooptoerist daar geen zin in heeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen