Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond viert 70ste verjaardag bevrijding

Geplaatst opzondag 1 maart 2015 - 13:15

Roermond staat dit weekend stil bij 70 jaar vrijheid.

Zondag worden er verschillende plaquettes onthuld in de bisschopsstad. Ook is er een vlaggenparade met onder andere het Fanfarekorps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht en de Marching Colour Guard van de Amerikaanse Krijgsmacht. Ook zijn er re-enactors te zien die met authentieke voertuigen en uniformen de bevrijding nog eens dunnetjes overdoen.

Lege huls
Het is preciess zeventig jaar geleden dat Roermond door het Amerikaanse leger onder leiding van generaal - majoor John B. Anderson werd bevrijd. De stad was destijds een lege huls: twaalfduizend mannen, vrouwen en kinderen waren geëvacueerd. Na vijf jaar oorlogsvoering was meer dan een kwart van alle woningen zwaar beschadigd. Talrijke andere, soms monumentale gebouwen waren volledig en onherstelbaar vernield.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Melderslo viert bevrijding met stoet door dorp
Provincie pakt groot uit met herdenking bevrijding
Pasgetrouwd stel belandt in schietpartij Maastricht
Margraten herdenkt D-Day
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen