Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond verwacht drukte: 'Kom andere keer terug'

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 12:48

Roermond verwacht dat het tijdens het lange Hemelvaartsweekend weer druk wordt in de binnenstad en het Designer Outlet Center. Wordt het te druk, dan neemt de gemeente maatregelen die onder meer tot files kunnen leiden.

Dat laat de gemeente Roermond woensdag weten.

File
"We houden de drukte voortdurend in de gaten, zowel in de binnenstad als bij het Designer Outlet", meldt de gemeente. "Als we de veiligheid voor bezoekers niet kunnen garanderen, nemen we maatregelen om instroom en toestroom te beperken en reguleren. Op toegangswegen en in de binnenstad. Daardoor kan bijvoorbeeld filevorming ontstaan op de wegen naar Roermond." Ook het afgelopen weekend was er al grote drukte in de bisschopsstad.

Lees ook: Druk in Roermond en Maastricht maar geen maatregelen

Andere keer
De gemeente roept bezoekers op rekening te houden met de drukte en hun bezoek eventueel uit te stellen. "In de file staan of voor niets onderweg zijn vindt niemand leuk. Kies bij uw bezoek aan Roermond niet het drukste moment van de dag uit of kom een keertje terug als het wat rustiger is." De gemeente vraagt de bezoekers daarnaast uitdrukkelijk zich aan de geldende coronamaatregelen te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen