Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 21:58

De gemeente Roermond heeft zich dinsdag tijdens de vergadering over de toekomst van OML-directeur Tilman Schreurs onthouden van stemmen.

Hoewel het college eerder het 'morele oordeel' velde, dat de voor corruptie veroordeelde Schreurs op moest stappen, was dat geen officieel besluit.

Cruciaal
Volgens de gemeente ontbreekt nog 'cruciale informatie' om tot een weloverwogen beslissing te komen, zo liet Roermond donderdagavond in een persbericht weten. Wat die cruciale informatie is, wil de gemeente niet zeggen. Die informatie was er dinsdagavond in elk geval niet, reden waarom verantwoordelijk wethouder Frans Schreurs geen standpunt van Roermond inbracht.

Omkoping
De gemeenten Roermond, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen bogen toen samen met de raad van commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg over de positie van Schreurs. Hij kreeg van de rechter in de zaak-Van Rey weliswaar geen straf, maar is wel veroordeeld omdat hij zich met twee voetbalreisjes had laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven

Roerdalen tegen
Roerdalen was de enige gemeente die zich dinsdag duidelijk uitsprak tegen het aanblijven van de OML-directeur. Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal vonden dat er geen enkele reden is om Scheurs uit zijn functie te zetten.

Lees ook: Roerdalen zag Schreurs liefst vertrekken

Meer hierover in De Limburger van vrijdag of op De Limburger.nl

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen