Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 21:58

De gemeente Roermond heeft zich dinsdag tijdens de vergadering over de toekomst van OML-directeur Tilman Schreurs onthouden van stemmen.

Hoewel het college eerder het 'morele oordeel' velde, dat de voor corruptie veroordeelde Schreurs op moest stappen, was dat geen officieel besluit.

Cruciaal
Volgens de gemeente ontbreekt nog 'cruciale informatie' om tot een weloverwogen beslissing te komen, zo liet Roermond donderdagavond in een persbericht weten. Wat die cruciale informatie is, wil de gemeente niet zeggen. Die informatie was er dinsdagavond in elk geval niet, reden waarom verantwoordelijk wethouder Frans Schreurs geen standpunt van Roermond inbracht.

Omkoping
De gemeenten Roermond, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen bogen toen samen met de raad van commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg over de positie van Schreurs. Hij kreeg van de rechter in de zaak-Van Rey weliswaar geen straf, maar is wel veroordeeld omdat hij zich met twee voetbalreisjes had laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven

Roerdalen tegen
Roerdalen was de enige gemeente die zich dinsdag duidelijk uitsprak tegen het aanblijven van de OML-directeur. Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal vonden dat er geen enkele reden is om Scheurs uit zijn functie te zetten.

Lees ook: Roerdalen zag Schreurs liefst vertrekken

Meer hierover in De Limburger van vrijdag of op De Limburger.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen