Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 21:58

De gemeente Roermond heeft zich dinsdag tijdens de vergadering over de toekomst van OML-directeur Tilman Schreurs onthouden van stemmen.

Hoewel het college eerder het 'morele oordeel' velde, dat de voor corruptie veroordeelde Schreurs op moest stappen, was dat geen officieel besluit.

Cruciaal
Volgens de gemeente ontbreekt nog 'cruciale informatie' om tot een weloverwogen beslissing te komen, zo liet Roermond donderdagavond in een persbericht weten. Wat die cruciale informatie is, wil de gemeente niet zeggen. Die informatie was er dinsdagavond in elk geval niet, reden waarom verantwoordelijk wethouder Frans Schreurs geen standpunt van Roermond inbracht.

Omkoping
De gemeenten Roermond, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen bogen toen samen met de raad van commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg over de positie van Schreurs. Hij kreeg van de rechter in de zaak-Van Rey weliswaar geen straf, maar is wel veroordeeld omdat hij zich met twee voetbalreisjes had laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven

Roerdalen tegen
Roerdalen was de enige gemeente die zich dinsdag duidelijk uitsprak tegen het aanblijven van de OML-directeur. Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal vonden dat er geen enkele reden is om Scheurs uit zijn functie te zetten.

Lees ook: Roerdalen zag Schreurs liefst vertrekken

Meer hierover in De Limburger van vrijdag of op De Limburger.nl

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen