Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond nieuwe gaststad 11devande11de

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 16:59

Na maanden getouwtrek is er eindelijk zekerheid over de nieuwe locatie van de 11devande11de. De traditionele opening van het Limburgse vastelaovesseizoen op 11 november verhuist van Maastricht naar Roermond.

Het openingsfeest vindt in ieder geval de komende drie jaar plaats op het Stationsplein, maakte de Sjeng Kraft Kompenei, gemeente Roermond en stadscarnavalsvereniging D'n Uul zojuist bekend.

Het is nog niet zeker of het vastelaovesfestijn dit jaar wel door kan gaan vanwege de coronapandemie. Een hossende carnavalsmassa is mogelijk een zogeheten superspreader. De organisatie denkt daarom ook na over andere scenario's.

MECC geen succes
Het evenement vertrok eerder al van het Vrijthof. Het kon daar niet meer groeien en de veiligheidseisen waren te streng geworden, zei de organisatie vorig jaar. Een nieuwe locatie was gevonden in het MECC en daarmee vond het feest voor het eerst binnen plaats. Maar dat was niet voor herhaling vatbaar: het was te duur en carnavalisten vieren toch liever buiten, zei de Sjeng Kraft Kompenei.

Lees ook: De 11devande11de verhuist naar MECC

De organisatie wilde daarop in 2020 terug naar het Vrijthof, maar was te laat voor de vergunningsaanvraag en Maastricht wilde geen uitzondering maken. Begin maart maakte de Kompenei daarom bekend Maastricht te gaan verlaten.

Lees ook: Aanvraag paar uur te laat: geen 11devan11de op Vrijthof

Stedenstrijd
In de tussentijd zeiden Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo in de media wel interesse te hebben in de11devande11de. Ook Jan Smeets zei zijn Pinkpop-terrein in Landgraaf wel aan te willen bieden.

Evenementenstad
Uiteindelijk viel toch de keuze op Roermond, dat zich steeds meer lijkt te willen profileren als evenementenstad. Zo streed Roermond vorig jaar nog voor het blijven van het Bevrijdingsfestival. Die organisatie wilde eigenlijk uitwijken naar Sittard-Geleen om te kunnen groeien. Na gesprekken tussen het festival en de gemeente Roermond werd in het terrein bij de Arlo-flat toch een nieuwe geschikte locatie gezien.

Ook haalde de Maasstad het grote tv-evenement The Passion binnen. Dat evenement ging, net zoals het Bevrijdingsfestival, vanwege corona niet door. Ook andere bekende evenementen zoals Solar Festival en de Roermond City Swim vinden geen doorgang deze zomer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen