Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond moet controlegemeente worden in wietproef

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 12:11

Roermond moet één van de zeven controlegemeenten worden in de landelijke wietproef met gereguleerde wietteelt.

Dat blijkt uit het rapport van de adviescommissie die belast was met het onderzoek naar de voorgenomen proef van het kabinet.

Vergelijking
In Roermond wordt niet geëxperimenteerd met legale wietteelt. De gemeente gaat functioneren als 'vergelijkingsgemeente'. De bevindingen van de gemeenten waarin wel wordt geëxperimenteerd kunnen daarmee worden vergeleken. Bovendien is Roermond daarmee reserve voor als er nog een gemeente in de proef afhaakt.

Proefgemeenten
Naast Roermond adviseert de commissie om Helmond, Hoorn, Lelystad, Midden-Groningen, Tiel en Zutphen als controlegemeenten bij het experiment te betrekken. De lijst met de tien gemeenten die gaan experimenteren met de legale wietteelt lekte woensdag al uit. In Limburg doen Maastricht en Heerlen mee aan de proef.

Lees ook: 'Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef'

Officieel bekend
Donderdag werd het rapport van de adviescommissie officieel gepresenteerd aan de betreffende ministers Bruno Bruins (Medische Zorg) en Ferdinand Grapperhaus (Justitie). Na vier jaar wordt het experiment geëvalueerd. Dan kunnen de resultaten uit de tien testgemeenten vergeleken worden met die van de proefgemeenten.

Venlo betrokken
Ook Venlo wordt zijdelings bij de proef betrokken. Hoewel de gemeente niet geschikt is daadwerkelijk deel te nemen aan het experiment, vindt de commissie de ervaringen van de gemeente wel relevant. Daarom wordt Venlo in de evaluatie van het experiment betrokken.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen