Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond moet controlegemeente worden in wietproef

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 12:11

Roermond moet één van de zeven controlegemeenten worden in de landelijke wietproef met gereguleerde wietteelt.

Dat blijkt uit het rapport van de adviescommissie die belast was met het onderzoek naar de voorgenomen proef van het kabinet.

Vergelijking
In Roermond wordt niet geëxperimenteerd met legale wietteelt. De gemeente gaat functioneren als 'vergelijkingsgemeente'. De bevindingen van de gemeenten waarin wel wordt geëxperimenteerd kunnen daarmee worden vergeleken. Bovendien is Roermond daarmee reserve voor als er nog een gemeente in de proef afhaakt.

Proefgemeenten
Naast Roermond adviseert de commissie om Helmond, Hoorn, Lelystad, Midden-Groningen, Tiel en Zutphen als controlegemeenten bij het experiment te betrekken. De lijst met de tien gemeenten die gaan experimenteren met de legale wietteelt lekte woensdag al uit. In Limburg doen Maastricht en Heerlen mee aan de proef.

Lees ook: 'Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef'

Officieel bekend
Donderdag werd het rapport van de adviescommissie officieel gepresenteerd aan de betreffende ministers Bruno Bruins (Medische Zorg) en Ferdinand Grapperhaus (Justitie). Na vier jaar wordt het experiment geëvalueerd. Dan kunnen de resultaten uit de tien testgemeenten vergeleken worden met die van de proefgemeenten.

Venlo betrokken
Ook Venlo wordt zijdelings bij de proef betrokken. Hoewel de gemeente niet geschikt is daadwerkelijk deel te nemen aan het experiment, vindt de commissie de ervaringen van de gemeente wel relevant. Daarom wordt Venlo in de evaluatie van het experiment betrokken.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen