Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond maakt 5 miljoen vrij voor coronafonds

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 18:12

Roermondenaren die door de coronacrisis het hoofd niet boven water kunnen houden, kunnen rekenen op financiële steun uit een speciaal gemeentefonds. In dit coronafonds zit vijf miljoen euro.

Dit staat los van de landelijke steunmaatregelen. Het geld is onder andere bestemd voor getroffen ondernemers, stichtingen en verenigingen. Het fonds moet dienen als een laatste redmiddel.

Waardevol
'Zo blijven waardevolle organisaties ondanks de crisis toch behouden voor de Roermondse samenleving', schrijft de gemeente. 'Ook organisaties of inwoners met goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving die noodzakelijk is om besmetting te voorkomen, kunnen ook een beroep doen op het fonds. Een deel van het fonds wordt door de gemeente gebruikt om de gevolgen van corona op te vangen.'

Video: L1

Geen storm
Volgens wethouder Marianne Smitsmans van Roermond, loopt het nog geen storm. "Maar er zijn bijvoorbeeld al stichtingen en verenigingen die zich hebben gemeld. Daarnaast gaan we zeker testen of mensen de formulieren naar waarheid hebben ingevuld", vertelt de wethouder in L1mburg Centraal. Vanaf maandag 8 juni kunnen organisaties een aanvraagformulier van de gemeente invullen en indienen.

Ondanks dat de gemeente die vijf miljoen niet zomaar heeft liggen, is de wethouder blij dat het fonds er is. "Het blijft natuurlijk wel een crisissituatie."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen