Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond maakt 5 miljoen vrij voor coronafonds

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 18:12

Roermondenaren die door de coronacrisis het hoofd niet boven water kunnen houden, kunnen rekenen op financiële steun uit een speciaal gemeentefonds. In dit coronafonds zit vijf miljoen euro.

Dit staat los van de landelijke steunmaatregelen. Het geld is onder andere bestemd voor getroffen ondernemers, stichtingen en verenigingen. Het fonds moet dienen als een laatste redmiddel.

Waardevol
'Zo blijven waardevolle organisaties ondanks de crisis toch behouden voor de Roermondse samenleving', schrijft de gemeente. 'Ook organisaties of inwoners met goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving die noodzakelijk is om besmetting te voorkomen, kunnen ook een beroep doen op het fonds. Een deel van het fonds wordt door de gemeente gebruikt om de gevolgen van corona op te vangen.'

Video: L1

Geen storm
Volgens wethouder Marianne Smitsmans van Roermond, loopt het nog geen storm. "Maar er zijn bijvoorbeeld al stichtingen en verenigingen die zich hebben gemeld. Daarnaast gaan we zeker testen of mensen de formulieren naar waarheid hebben ingevuld", vertelt de wethouder in L1mburg Centraal. Vanaf maandag 8 juni kunnen organisaties een aanvraagformulier van de gemeente invullen en indienen.

Ondanks dat de gemeente die vijf miljoen niet zomaar heeft liggen, is de wethouder blij dat het fonds er is. "Het blijft natuurlijk wel een crisissituatie."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen