Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond helpt Volkspartij aan statenzetel

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 2:38

De Volkspartij Limburg is de grootste geworden in Roermond, de thuisbasis van de partij. Samen met de stemmen uit andere gemeenten is dat goed voor één statenzetel.

De partij van de vroegere VVD'ers Vincent Zwijnenberg (lijsttrekker), Dré Peters en Jos van Rey (lijstduwer) behaalde uit het niets ruim 17 procent van de stemmen in de bisschopsstad.

VVD de dupe
Het is ook de VVD die de dupe is van de stormachtige entree van de Volkspartij. De liberalen kukelden van 25 naar 9 procent. CDA, SP en D66 wonnen in Roermond, geheel in lijn met de algemene trend in Limburg.

De PVV moest terrein prijsgeven, en de PvdA zelfs heel fors.

Bezetting zetel
Het is nog niet duidelijk wie de zetel voor de Volkspartij Limburg in Provinciale Staten gaat bezetten. Daar kan discussie over ontstaan als lijstduwer Jos van Rey meer stemmen heeft dan kopman Vincent Zwijnenberg.

Zwijnenberg liet daarover in een uitzending van L1 niet het achterste van zijn tong zien. Dit zal nader binnen de partij worden besproken, zei Zwijnenberg.

Naar de volledige uitslag van Roermond.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Optimisme bij Volkspartij Limburg
Dinsdag duidelijkheid over zetel Jos van Rey
Statenzetel Volkspartij Limburg naar Jos van Rey
Volkspartij Limburg hoopt op twee of drie zetels
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen