Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond heeft nieuwe deken

Geplaatst opzondag 17 mei 2020 - 12:37

Alexander de Graaf Woutering (55) wordt de nieuwe deken van Roermond. Hij volgt Rob Merkx op die deken wordt in Sittard.

Dat heeft het Bisdom Roermond bekend gemaakt. De Graaf Woutering is nu nog deken van Horst.

Roermondenaar
De nieuwe deken kent Roermond goed: hij is er geboren en groeide er (deels) op. Na zijn priesterwijding in de Sint-Christoffelkathedraal in 1990 droeg hij in de Munsterkerk zijn eerste mis op, meldt het bisdom.

In zijn nieuwe functie wordt hij pastoor van die twee kerken en van de Heilige Michaëlparochie in Herten. De afgelopen dertig jaar was de Graaf Woutering pastoraal actief in een groot aantal parochies in Noord-Limburg.

Lees ook: Deken van Sittard zwaait af

Corona
Zowel het afscheid in Horst als de installatie in Roermond zullen in verband met de coronacrisis in kleine kring plaatsvinden.

Wanneer de deken aan zijn nieuwe functie begint, is niet duidelijk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen