Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond heeft nieuwe deken

Geplaatst opzondag 17 mei 2020 - 12:37

Alexander de Graaf Woutering (55) wordt de nieuwe deken van Roermond. Hij volgt Rob Merkx op die deken wordt in Sittard.

Dat heeft het Bisdom Roermond bekend gemaakt. De Graaf Woutering is nu nog deken van Horst.

Roermondenaar
De nieuwe deken kent Roermond goed: hij is er geboren en groeide er (deels) op. Na zijn priesterwijding in de Sint-Christoffelkathedraal in 1990 droeg hij in de Munsterkerk zijn eerste mis op, meldt het bisdom.

In zijn nieuwe functie wordt hij pastoor van die twee kerken en van de Heilige Michaƫlparochie in Herten. De afgelopen dertig jaar was de Graaf Woutering pastoraal actief in een groot aantal parochies in Noord-Limburg.

Lees ook: Deken van Sittard zwaait af

Corona
Zowel het afscheid in Horst als de installatie in Roermond zullen in verband met de coronacrisis in kleine kring plaatsvinden.

Wanneer de deken aan zijn nieuwe functie begint, is niet duidelijk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen