Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond gaat tiny houses bouwen

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 18:54

De gemeente Roermond gaat op het voormalig Campinaterrein 7 tiny houses bouwen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond goedgekeurd.

Het Campinaterrein in de wijk Het Veld staat al lange tijd leeg. Het gebied wordt omgebouwd tot nieuwe woonwijk genaamd Area-M.

Tiny houses
In totaal komen op het terrein 84 nieuwe woningen waaronder 7 tiny houses. Ook worden 42 woningen voor de sociale huursector, 16 rijwoningen en 19 appartementen gebouwd.

Project
Het project is in samenwerking met buurbewoners tot stand gekomen. In 2017 ging een groep samen met professionals aan de slag om het nieuwe gebied te ontwerpen.

Lees ook: Weert heeft de meeste tiny houses, Zuid-Limburg bijna geen

De bouw gaat eind dit jaar van start.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen