Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond gaat bewoners rond Hambeek evacueren

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 14:36

Het waterpeil in de Hambeek in Roermond stijgt zo snel, dat de gemeente Roermond de bewoners van vijfhonderd woningen in de omgeving adviseert maatregelen te nemen. De situatie gaat volgens burgemeester Rianne Donders "ook tot evacuaties leiden."

Hoeveel bewoners moeten worden geƫvacueerd, is niet duidelijk. Donders voorspelt dat "ook in Roermond bepaalde gebieden gaan overlopen. Maar we hebben nog niet alle informatie, want deze situatie is nieuw voor ons." Het water in de Hambeek, een zijtak van de Roer, wordt vooral opgestuwd doordat het water uit de Maas en de Hambeek hier samenkomt. Het is onduidelijk hoe groot het effect op het waterpeil in de Hambeek zal zijn.

Video L1

Zelf maatregelen nemen
De burgemeester adviseert de bewoners van omliggende wijken zelf maatregelen te nemen door spullen veilig te stellen en eventueel elders onderdak te zoeken. Zo'n vijfhonderd woningen liggen in het gebied aan weerszijden van de Hambeek dat dreigt onder te lopen.

Het gebied dat gevaar loopt
Graphic: gemeente Roermond
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen