Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond gaat bewoners rond Hambeek evacueren

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 14:36

Het waterpeil in de Hambeek in Roermond stijgt zo snel, dat de gemeente Roermond de bewoners van vijfhonderd woningen in de omgeving adviseert maatregelen te nemen. De situatie gaat volgens burgemeester Rianne Donders "ook tot evacuaties leiden."

Hoeveel bewoners moeten worden geëvacueerd, is niet duidelijk. Donders voorspelt dat "ook in Roermond bepaalde gebieden gaan overlopen. Maar we hebben nog niet alle informatie, want deze situatie is nieuw voor ons." Het water in de Hambeek, een zijtak van de Roer, wordt vooral opgestuwd doordat het water uit de Maas en de Hambeek hier samenkomt. Het is onduidelijk hoe groot het effect op het waterpeil in de Hambeek zal zijn.

Video L1

Zelf maatregelen nemen
De burgemeester adviseert de bewoners van omliggende wijken zelf maatregelen te nemen door spullen veilig te stellen en eventueel elders onderdak te zoeken. Zo'n vijfhonderd woningen liggen in het gebied aan weerszijden van de Hambeek dat dreigt onder te lopen.

Het gebied dat gevaar loopt
Graphic: gemeente Roermond
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen