Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond en voetbalclub ruziën door over energierekening

Geplaatst opdonderdag 6 oktober 2016 - 6:32

Het geschil tussen voetbalclub SVC2000 uit Roermond en de gemeente over een energierekening en een nieuw huurcontract is nog niet uit de wereld.

De gemeente Roermond had de voetbalclub 4 oktober als ultimatum gesteld om een openstaande energierekening van ruim drieduizend euro te betalen.

Brief
Die datum is verstreken, maar de club heeft het geld niet overgemaakt. In plaats daarvan koos de club ervoor om het gemeentebestuur maandag een brief te sturen waarin werd gevraagd om nogmaals om tafel te gaan zitten om het geschil te beslechten.

Oplossing
"De toonzetting van de discussie werd op een gegeven moment wel erg scherp. Middels een gesprek hopen we erop dat we een voor beide partijen aanvaardbare oplossing kunnen vinden", laat bestuurslid Ruud
Beurskens van SVC2000 weten.

Energiezuinige installaties
De kern van het conflict tussen club en gemeente ligt in het betalen van de energierekening. Sinds 2015 worden de energiekosten doorbelast aan SVC2000. Die weigert echter te betalen zolang de gemeente niet bereid is om concrete afspraken te maken voor het installeren van nieuwe, energiezuinige installaties zoals verlichting en cv-ketels.

De Wijher
Als de club de rekening dan niet zou hebben betaald, bestaat de mogelijkheid dat de voetbalvereniging wordt afgesloten van energie. Omdat er ook nog geen nieuw huurcontract is ondertekend, kan de gemeente er ook toe overgaan de club de toegang tot de velden op sportpark De Wijher te ontzeggen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moeder jeugdspeler vliegt scheidsrechter naar de keel
Straf voor keelgrijpende moeder van jeugdspeler Stein
Voetbalclub stelt onderzoek in naar agressieve moeder
Buizenbouwer Sif Roermond maakt beursgang
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen