Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond en Echt-Susteren willen meer controle op kartbanen

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 7:35

De gemeenten Roermond en Echt-Susteren willen dat er een vorm van toezicht of keuring komt van kartbanen.

Dat meldt RTL Nieuws.

Spoedeisende hulp
De twee Limburgse gemeenten sluiten zich aan bij elf andere Nederlandse lokale overheden, die vinden dat de keuring tekortschiet. Jaarlijks komen zo'n zeshonderd mensen na een kartongeluk op de spoedeisende hulp terecht. Echt-Susteren laat weten 'het zinvol te vinden dat risicovolle attracties, waartoe ook kartbanen behoren, periodiek aan een keuring te onderwerpen.' Dat zou volgens de gemeente moeten gebeuren door een gecertificeerde instelling.

Wel achtbanen controleren
Terwijl de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel achtbanen, kermisattracties en speeltoestellen controleert, geldt voor kartbanen een uitzondering. Alle indoor kartbanen in Nederland houden er andere regels op na. Bij de een mogen kinderen van zes jaar al karten, bij een ander mag dat pas vanaf dertien jaar.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zegt te bekijken of geldende regels moeten worden aangepast. Hij hakt in december knopen door.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen