Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond en Echt-Susteren willen meer controle op kartbanen

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 7:35

De gemeenten Roermond en Echt-Susteren willen dat er een vorm van toezicht of keuring komt van kartbanen.

Dat meldt RTL Nieuws.

Spoedeisende hulp
De twee Limburgse gemeenten sluiten zich aan bij elf andere Nederlandse lokale overheden, die vinden dat de keuring tekortschiet. Jaarlijks komen zo'n zeshonderd mensen na een kartongeluk op de spoedeisende hulp terecht. Echt-Susteren laat weten 'het zinvol te vinden dat risicovolle attracties, waartoe ook kartbanen behoren, periodiek aan een keuring te onderwerpen.' Dat zou volgens de gemeente moeten gebeuren door een gecertificeerde instelling.

Wel achtbanen controleren
Terwijl de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel achtbanen, kermisattracties en speeltoestellen controleert, geldt voor kartbanen een uitzondering. Alle indoor kartbanen in Nederland houden er andere regels op na. Bij de een mogen kinderen van zes jaar al karten, bij een ander mag dat pas vanaf dertien jaar.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zegt te bekijken of geldende regels moeten worden aangepast. Hij hakt in december knopen door.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen