Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond is de lunchhoofdstad van Nederland

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 17:10

Roermond heeft relatief gezien de meeste lunchrooms van Nederland. De stad is koploper met 5,2 lunchrooms per 10.000 inwoners.

Dat blijkt uit het rapport De Lunchroom in beeld van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond.

Roermond
Uit dat onderzoek blijkt dat het aantal lunchrooms in Nederland de afgelopen vijf jaar fors is toegenomen. In Limburg zijn dat er op dit moment 250, dat zijn er 42 meer dan vijf jaar geleden. Roermond is landelijk gezien zelfs koploper daar waar het gaat om het aantal lunchrooms (5,2) per 10.000 inwoners. Landelijk zijn dat er 2,5 en ook een stad als Amsterdam komt niet verder dan 4,3 lunchrooms per 10.000 inwoners.

Limburgse steden
Naast Roermond staan er nog drie Limburgse steden in de top 10. Het gaat daarbij om Heerlen dat derde staat met 3,8 lunchrooms per 10.000 inwoners, Venlo (7e met 3,0) en Maastricht (9e met 2,9). De onderzoekers wijten de hoge noteringen van de Limburgse steden aan het bourgondische karakter van Limburg en denken ook dat de ligging nabij België en Duitsland een rol speelt.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Horeca eten en drinken restaurant café
Reserveren horeca: nog veel tafeltjes vrij op 1 juni
Goede tijden voor snackbars en lunchrooms
Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10
Karl Lagerfeld en Ted Baker naar Outlet Roermond
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen