Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermond begint vergunningsprocedure nieuwe coffeeshops

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 13:49

Ondernemers die een coffeeshop in Roermond willen runnen, kunnen tussen 4 januari en 28 februari een plan indienen bij de gemeente.

In totaal heeft de gemeente twee vergunningen beschikbaar voor coffeeshops die de huidige twee zaken aan de Zwartbroekstraat en de Venloseweg moeten vervangen.

Overlast
Die locaties trekken jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers en veroorzaken volgens de gemeente te veel overlast in de buurt, met name door het vele verkeer. Daarop is de gemeente een traject gestart om de coffeeshops naar een andere locatie te verplaatsen.

Strikte eisen
Dat traject gaat begin januari van start met de mogelijkheid voor geïnteresseerden om hun plannen in te dienen voor een coffeeshop op een locatie die aan de eisen van de gemeente voldoet. "Alleen de plannen die aan de strikte eisen voldoen, maken kans op één van de twee vergunningen", laat de gemeente weten.

Coffeeshop Sky
De gemeente had al een plan binnen van de eigenaar van coffeeshop Sky aan de Venloseweg, maar dat heeft de gemeente aan de kant geschoven. Niet omdat het plan slecht zou zijn, maar omdat men bang is dat latere juridische problemen kunnen zorgen voor illegale straathandel.

Straathandel voorkomen
"Willen we dat de definitieve toewijzing van de vergunningen voor de nieuwe coffeeshops juridisch stand houdt, dan moeten we het proces heel zorgvuldig doorlopen", laat burgemeester Rianne Donders weten. "Zowel de weigering als het openstellen van de vergunningprocedure zijn daarom gebaseerd op het nieuw vastgestelde coffeeshopbeleid. Het risico op illegale straathandel is te groot wanneer we door een rechter worden teruggefloten." De eigenaar van Sky kan zijn plan op 4 januari volgens de gemeente alsnog indienen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen