Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen vindt nieuwe exploitant voor Elfenmeer

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 15:58

De gemeente Roerdalen heeft een nieuwe exploitant gevonden voor vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch.

De gemeente zegt dat er op hoofdlijnen een akkoord is bereikt met het Franse Huttopia.

Overeenkomst
Roerdalen is van plan om het park 50 jaar in erfpacht aan de exploitant te geven. Op 6 februari legt het college van B en W de plannen en het akkoord op hoofdlijnen voor aan de gemeenteraad. Op basis van het voorstel neemt de raad een besluit. Daarna wordt de overeenkomst verder uitgewerkt.

Probleemcamping
In december 2018 nam de gemeente na een jarenlange juridische strijd de exploitatie over. De camping werd geteisterd door diverse caravanbranden en het park was in verval geraakt. Uiteindelijk moest de exploitant zijn biezen pakken en kon Roerdalen op zoek naar een nieuwe uitbater die de oude tijden weer moest doen herleven.

Lees ook: Roerdalen neemt deel probleemcamping Elfenmeer over

Sloop
De gemeente bereidt momenteel de werkzaamheden voor om het park 'leeg' op te leveren. De laatste jaarplaatshouders moesten het park eind vorig jaar verlaten. Volgens de gemeente lopen civiele procedures om ze via de rechter tot vertrek te dwingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen