Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen verruilt CDA in coalitie voor PvdA-GroenLinks

Geplaatst opdinsdag 29 maart 2022 - 18:56

Met 13 van de 19 raadszetels krijgt Roerdalen een coalitie van Roerstreek Lokaal!, Democraten Roerdalen en PvdA-GroenLinks.

De drie partijen hebben daar een intentieoverkeenkomst op hoofdlijnen over gesloten. Ze laten in een gezamenlijke verklaring weten dat er 'een solide basis ligt om verder te gaan.' De komende weken gebruiken ze om het coalitieprogramma op te stellen en de wethoudersposten te verdelen en in te vullen.

Uitslag
De afgelopen vier jaar had Roerdalen een coalitie met Roerstreek Lokaal!, het CDA en Democraten Roerdalen. Dat het CDA in de nieuwe coalitie wordt verruild is een vertaling van de verkiezingsuitslag: het CDA verloor twee weken geleden een zetel, terwijl PvdA-GroenLinks er een won.

Lees ook: Bundelen van krachten partijen Roerdalen loont

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen