Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:00

In de gemeente Roerdalen zijn drie panden op slot gegaan op grond van de Opiumwet.

Het gaat om een vakantiewoning in Posterholt en woonhuizen in Herkenbosch en Melick.

Lees ook: Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten

Henneptoppen
In het vakantieverblijf aan de Posterholtse Zwembadweg werd onlangs 148 gram aan henneptoppen gevonden en één man aangehouden. Er was nog geen hennepkwekerij in werking. Burgemeester Monique de Boer sloot het pand woensdag voor drie maanden.

Hennepkelder
Aan de Hammerstraat in Herkenbosch vond de politie op 4 april, na een anonieme melding, in de kelder van een woning een hennepplantage. Twee bewoners werden daarbij in de boeien geslagen. In het pand trof men 180 oogstrijpe planten aan. In een bijbehorende stal stuitte de politie bovendien op zakjes met hennep en de harddrug MDMA. Daarom gaat het pand, met ingang van afgelopen woensdag, een halfjaar dicht.

Hennepruimtes
Ook in Melick was een anonieme melding aanleiding voor de politie om op 12 april tot actie over te gaan. Een woonhuis aan de Heinsbergerweg bleek daar dienst te doen als hennepkwekerij, want verspreid over twee ruimtes werden daar 144 hennepplanten geteld. Ook daar werd een aanhouding verricht. De woning is onlangs voor drie maanden op slot gegaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen