Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:00

In de gemeente Roerdalen zijn drie panden op slot gegaan op grond van de Opiumwet.

Het gaat om een vakantiewoning in Posterholt en woonhuizen in Herkenbosch en Melick.

Lees ook: Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten

Henneptoppen
In het vakantieverblijf aan de Posterholtse Zwembadweg werd onlangs 148 gram aan henneptoppen gevonden en één man aangehouden. Er was nog geen hennepkwekerij in werking. Burgemeester Monique de Boer sloot het pand woensdag voor drie maanden.

Hennepkelder
Aan de Hammerstraat in Herkenbosch vond de politie op 4 april, na een anonieme melding, in de kelder van een woning een hennepplantage. Twee bewoners werden daarbij in de boeien geslagen. In het pand trof men 180 oogstrijpe planten aan. In een bijbehorende stal stuitte de politie bovendien op zakjes met hennep en de harddrug MDMA. Daarom gaat het pand, met ingang van afgelopen woensdag, een halfjaar dicht.

Hennepruimtes
Ook in Melick was een anonieme melding aanleiding voor de politie om op 12 april tot actie over te gaan. Een woonhuis aan de Heinsbergerweg bleek daar dienst te doen als hennepkwekerij, want verspreid over twee ruimtes werden daar 144 hennepplanten geteld. Ook daar werd een aanhouding verricht. De woning is onlangs voor drie maanden op slot gegaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen