Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:00

In de gemeente Roerdalen zijn drie panden op slot gegaan op grond van de Opiumwet.

Het gaat om een vakantiewoning in Posterholt en woonhuizen in Herkenbosch en Melick.

Lees ook: Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten

Henneptoppen
In het vakantieverblijf aan de Posterholtse Zwembadweg werd onlangs 148 gram aan henneptoppen gevonden en één man aangehouden. Er was nog geen hennepkwekerij in werking. Burgemeester Monique de Boer sloot het pand woensdag voor drie maanden.

Hennepkelder
Aan de Hammerstraat in Herkenbosch vond de politie op 4 april, na een anonieme melding, in de kelder van een woning een hennepplantage. Twee bewoners werden daarbij in de boeien geslagen. In het pand trof men 180 oogstrijpe planten aan. In een bijbehorende stal stuitte de politie bovendien op zakjes met hennep en de harddrug MDMA. Daarom gaat het pand, met ingang van afgelopen woensdag, een halfjaar dicht.

Hennepruimtes
Ook in Melick was een anonieme melding aanleiding voor de politie om op 12 april tot actie over te gaan. Een woonhuis aan de Heinsbergerweg bleek daar dienst te doen als hennepkwekerij, want verspreid over twee ruimtes werden daar 144 hennepplanten geteld. Ook daar werd een aanhouding verricht. De woning is onlangs voor drie maanden op slot gegaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen