Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:00

In de gemeente Roerdalen zijn drie panden op slot gegaan op grond van de Opiumwet.

Het gaat om een vakantiewoning in Posterholt en woonhuizen in Herkenbosch en Melick.

Lees ook: Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten

Henneptoppen
In het vakantieverblijf aan de Posterholtse Zwembadweg werd onlangs 148 gram aan henneptoppen gevonden en één man aangehouden. Er was nog geen hennepkwekerij in werking. Burgemeester Monique de Boer sloot het pand woensdag voor drie maanden.

Hennepkelder
Aan de Hammerstraat in Herkenbosch vond de politie op 4 april, na een anonieme melding, in de kelder van een woning een hennepplantage. Twee bewoners werden daarbij in de boeien geslagen. In het pand trof men 180 oogstrijpe planten aan. In een bijbehorende stal stuitte de politie bovendien op zakjes met hennep en de harddrug MDMA. Daarom gaat het pand, met ingang van afgelopen woensdag, een halfjaar dicht.

Hennepruimtes
Ook in Melick was een anonieme melding aanleiding voor de politie om op 12 april tot actie over te gaan. Een woonhuis aan de Heinsbergerweg bleek daar dienst te doen als hennepkwekerij, want verspreid over twee ruimtes werden daar 144 hennepplanten geteld. Ook daar werd een aanhouding verricht. De woning is onlangs voor drie maanden op slot gegaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen