Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen: Tilman Schreurs had moeten vertrekken

Geplaatst opwoensdag 24 augustus 2016 - 16:25

De gemeente Roerdalen is het niet eens met het besluit dat Tilman Schreurs directeur mag blijven van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Dat laat het gemeentebestuur van Roerdalen woensdag in een verklaring weten.

Integriteit
Volgens de Midden-Limburgse gemeente is het niet uit te leggen dat iemand die veroordeeld is voor omkoping als directeur verbonden kan blijven aan een organisatie die gekoppeld is aan de gemeente. Het gaat hierbij om het principe van integere overheid, vindt Roerdalen.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Vergadering
Dinsdagavond hebben de aandeelhouders, de gemeenten Roermond, Leudal, Maasgouw en Echt-Susteren samen met de raad van commissarissen besloten dat Tilman Schreurs directeur van OML mag blijven. Ook Roerdalen was hierbij aanwezig.

Visie
Het gemeentebestuur van Roerdalen maakte in juli al kenbaar van mening te zijn dat Schreurs weg moest bij OML. "De aandeelhouders hebben samen met de raad van commissarissen bepaald dat Schreurs mag aanblijven", schrijft Roerdalen. "Dit standpunt wijkt af van de visie van Roerdalen. Het college betreurt dat."

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven

Kleine vis
Volgens voorzitter Leo Urlings van de Raad van Commissarissen is de veroordeling van Schreurs in de zaak-Van Rey geen reden de directeur te ontslaan. Schreurs kreeg weliswaar als 'kleine vis' geen straf, maar werd wel schuldig bevonden. De voormalige VVD-wethouder van Roermond had zich volgens de rechter met twee voetbalreisjes laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen