Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roerdalen: Tilman Schreurs had moeten vertrekken

Geplaatst opwoensdag 24 augustus 2016 - 16:25

De gemeente Roerdalen is het niet eens met het besluit dat Tilman Schreurs directeur mag blijven van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Dat laat het gemeentebestuur van Roerdalen woensdag in een verklaring weten.

Integriteit
Volgens de Midden-Limburgse gemeente is het niet uit te leggen dat iemand die veroordeeld is voor omkoping als directeur verbonden kan blijven aan een organisatie die gekoppeld is aan de gemeente. Het gaat hierbij om het principe van integere overheid, vindt Roerdalen.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Vergadering
Dinsdagavond hebben de aandeelhouders, de gemeenten Roermond, Leudal, Maasgouw en Echt-Susteren samen met de raad van commissarissen besloten dat Tilman Schreurs directeur van OML mag blijven. Ook Roerdalen was hierbij aanwezig.

Visie
Het gemeentebestuur van Roerdalen maakte in juli al kenbaar van mening te zijn dat Schreurs weg moest bij OML. "De aandeelhouders hebben samen met de raad van commissarissen bepaald dat Schreurs mag aanblijven", schrijft Roerdalen. "Dit standpunt wijkt af van de visie van Roerdalen. Het college betreurt dat."

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven

Kleine vis
Volgens voorzitter Leo Urlings van de Raad van Commissarissen is de veroordeling van Schreurs in de zaak-Van Rey geen reden de directeur te ontslaan. Schreurs kreeg weliswaar als 'kleine vis' geen straf, maar werd wel schuldig bevonden. De voormalige VVD-wethouder van Roermond had zich volgens de rechter met twee voetbalreisjes laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen