Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 6:00

Roerdalen overweegt uit de OML te stappen nu de wegens corruptie veroordeelde Roermondse oud-wethouder Tilman Schreurs mag aanblijven als directeur.

De vijf aandeelhoudende gemeenten besloten dinsdagavond bij meerderheid dat Schreurs ondanks zijn veroordeling aan het roer mag blijven van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Stoppen
Maar de gemeenten zitten bepaald niet op één lijn. De burgemeester van Roerdalen zegt er zelfs over na te denken om uit de samenwerking te stappen. "Het college is van mening dat de bewezenverklaring en veroordeling op het gebied van omkoping niet verenigbaar is met de positie van directeur van een organisatie die aan de gemeente is gekoppeld", aldus een persverklaring.

Roermond
Eerder kwam naar buiten dat ook Roermond hem weg zou willen hebben bij OML, maar wethouder Frans
Schreurs van Financiën wil niet zeggen of Roermond tegen het aanblijven van Tilman Schreurs heeft gestemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen