Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen laat in tuinen speuren naar hennep

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 18:27

De gemeente Roerdalen zet deze zomer in op de aanpak van hennepplanten. Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) hebben de opdracht gekregen om extra alert te zijn op hennepplanten in tuinen.

Ook gaat de gemeente het Damoclesbeleid aanpassen om de mogelijkheden van handhaven te vergroten.

Ideale weersomstandigheden
Roerdalen heeft zo nu en dan te maken met hennepkweek. Volgens de gemeente kunnen hennepplanten in tuinen onder ideale weersomstandigheden grote hoeveelheden hennep opleveren. Het gaat dan om veel meer dan de 5 gram voor eigen gebruik.

Zorgen
"Het kweken van hennep lijkt vandaag de dag normaal te zijn", reageert burgemeester Monique de Boer-Beerta. "Dit is absoluut niet normaal. Het is strafbaar. Ik maak me vooral zorgen om hennepplanten bij gezinnen met jonge kinderen. Ik maak me zorgen over hun veiligheid en gezondheid, maar ook over het strafbare gedrag dat in deze gezinnen als ‘normaal’ wordt gezien. Is dit het signaal dat wij willen afgeven aan toekomstige generaties?"

Handhavend
De burgemeester heeft de politie en boa's de opdracht gegeven om tuinen goed in de gaten te houden. Als er hennepplanten worden gevonden, wordt handhavend opgetreden. De planten worden dan vernietigd en in sommige gevallen gaat het pand op slot.

De gemeente roept de inwoners tot slot ook nog op om vermoedens van een hennepkwekerij in de buurt al dan niet anoniem te melden bij de politie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen