Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roerdalen blij over IJzeren Rijn

Geplaatst opwoensdag 15 oktober 2014 - 20:46

De gemeente Roerdalen is zeer te spreken over het Duits onderzoek om de IJzeren Rijn via Venlo te laten lopen en niet via de Meinweg.

Het Duitse ministerie van verkeer onderzoekt of de spoorlijn tussen België en Duitsland over een nieuw aan te leggen stuk spoor bij Kaldenkirchen kan komen.

Zeer blij
Daarmee komt volgens wethouder Chrit Wolfhagen van Roerdalen zo goed als zeker een einde aan de discussie dat de IJzeren Rijn in het Meinweg gebied nieuw leven wordt ingeblazen. Hij is daar zeer blij mee. Bovendien kan dan verder worden gegaan met de toeristische ontwikkeling van Nationaal Park de Meinweg, aldus Wolfhagen.

Fel verzet
Ook de Milieufederatie Limburg noemt de opstelling van Duitsland een goede zaak. De Milieufederatie heeft zich altijd fel verzet tegen het opnieuw activeren van de IJzeren Rijn.

Dat Venlo dan met de spoorlijn wordt opgescheept is volgens Wolfhagen en Hans Heijnen van de Milieufederatie geen probleem omdat die regio al een logistiek overslaggebied is in Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duitsland wil meer treinen door Venlo
Limburg wil alternatieve IJzeren Rijn via Venlo
Studie: heropen IJzeren Rijn via Venlo
Rechter maakt gehakt van plan buitengebied Leudal
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen