Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerdalen betaalde drie miljoen voor verloederde camping

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 14:17

De gemeente Roerdalen heeft drie miljoen euro betaald om van de exploitant af te komen die camping het Elfenmeer in Herkenbosch heeft laten verloederen. Dat blijkt uit stukken die de gemeente Roerdalen openbaar heeft gemaakt.

De gemeenteraad heeft in november 2018 besloten de schadevergoeding uit te keren aan de toenmalige exploitant Oostappen Groep. Het bedrag is een vergoeding voor investering in opstallen, boven- en ondergrondse leidingen en beplanting, die de exploitant heeft gedaan.

Lees ook: Roerdalen neemt deel probleemcamping Elfenmeer over

Lange strijd
De gemeente heeft het bedrag betaald na een jarenlange juridische strijd met de exploitant van destijds. Die discussie ging over de erfpachtovereenkomst met Oostappen Groep. De gemeente zegde die overeenkomst in 2015 op, uit onvrede over de exploitant. De exploitant was het daar niet mee eens en spande daarom juridische procedures aan tegen de gemeente.

Lege oplevering
In ruil voor de drie miljoen euro levert Oostappen het terrein leeg op. Dat blijkt uit de vaststellingsovereenkomst tussen de gemeente en Oostappen Groep. Daarnaast stopt de Oostappen Groep met juridische procedures tegen de gemeente Roerdalen en zegt zij huurovereenkomsten met jaarplaatshouders op.

Arbeidsmigranten
De laatste jaren is het vakantieoord flink verloederd. Op de achtergrond speelden ook nog klachten mee over arbeidsmigranten die ter plaatse overlast veroorzaakten. De rechter besloot eind 2017 dat arbeidsmigranten niet meer welkom waren op Elfenmeer.

Lees ook: Ook rechter verjaagt arbeidsmigranten van Elfenmeer

Nieuwe eigenaar voor 50 jaar
Huttopia is de nieuwe exploitant van Elfenmeer. De gemeente Roerdalen heeft het recreatiepark voor vijftig jaar in erfpacht gegeven aan de nieuwe exploitant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen