Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roer- en Swalmentunnels A73 weer open

Geplaatst opzaterdag 16 april 2016 - 13:32

De twee tunnels van de A73 bij Swalmen en Roermond zijn zaterdagmiddag even na 13:00 uur weer open gegaan.

Rijkswaterstaat heeft dat bekendgemaakt.

Stapvoets
Daarmee komt een einde aan de verkeerschaos, die de afsluiting tussen Beesel en Linne veroorzaakte. Het snelwegverkeer moest daar de A73 verlaten, en werd omgeleid door Swalmen en Roermond over de oude rijksweg N271. Die kon de drukte niet aan, waardoor het verkeer slechts stapvoets kon doorrijden.

Lees ook: Fileleed door tunnels A73 en gat in A2

Onderhoud
De tunnels bleven zaterdagochtend dicht na een geplande onderhoudsbeurt. Na de werkzaamheden bleek de verkeerssignalering van de tunnels niet goed te werken, waarop Rijkswaterstaat besloot de tunnels dicht te houden. Aanvankelijk leek het er nog op dat de tunnels in de loop van de ochtend weer open zouden kunnen gaan, maar de problemen bleken toch hardnekkiger dan aanvankelijk gedacht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roertunnel
Tunnels A73 nachtje dicht vanwege onderhoud
'Afspraken met minister over tunnelsluitingen A73'
Verkeersinfarct rond Roermond door gesloten tunnels
Swalmentunnel dicht door te hoge vrachtwagen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen