Maarten van der Weijden (2 sep 2020)

Maarten van der Weijden zwemt mee met Roermond City Swim

Niemand minder dan voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden zwemt zaterdag mee tijdens de Roermond City Swim (RCS).

Roermond City Swim 2019
PvdA: De Roer is natuur en geen recreatiebad voor zwemtocht

De PvdA in Roermond en Roerdalen is faliekant tegen een zwemtocht van 25 kilometer in de Roer tijdens de Roermond City Swim (RCS) op 5 september.

Hoogwater Roer
Roer dreigt buiten oevers te treden: zandzakken geplaatst

De rivier de Roer dreigt in Vlodrop buiten zijn oevers te treden. Woensdagavond zijn er zo'n honderd zandzakken geplaatst om de eventuele schade te beperken.

'Water maaien' ter voorbereiding van Roermond City Swim

Het 'maaien' van de Roer en de Maas is weer begonnen. Het Waterschap Limburg doet dit om ervoor te zorgen dat de zwemmers tijdens de Roermond City Swim veilig de finish kunnen bereiken.

Droogte vis
Bijna geen zalm meer in Roer door warme weer

Door het warme weer zwemt er bijna geen zalm meer in de Roer.

Geen treinen tussen Roermond en Sittard: lange rijen voor bus

Tussen Roermond en Sittard rijden donderdag tijdens de spits geen treinen.

'Wateroverlast moet in buitenland opgelost worden'

Waterschap Limburg wil intensiever samenwerken met Duitsland om wateroverlast tegen te gaan. Dat zegt Har Frenken, bestuurder van het waterschap.

Maart roert zijn staart: lente begint warmer én droog

Het heeft de afgelopen dag flink geregend, maar met de lente in zicht kunnen we warmere en vooral drogere dagen verwachten.

Waterpeil stijgt: stroming Maas te sterk voor boot

De stroming in de Maas bij Maastricht was zaterdag te sterk voor een boot.

Trekvissen hebben veel last van lage waterstand

De zalm en paling in de Maas hebben het lastig door de lage waterstand.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten